Web Analytics Made Easy - Statcounter

بین الملل تابناک/ تحولات خاورمیانه: طرح روسیه برای ایجاد توافق میان ایران و عربستان، آغاز مذاکرات طالبان با آمریکا و اروپا در دوحه، سفر وزیر جنگ اسرائیل به آمریکا برای رایزنی درباره ایران، تروریستی اعلام شدن حماس از سوی انگلیس و استقبال آمریکا از اقدام استرالیا ضد حزب‌الله لبنان از مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طرح روسیه برای ایجاد توافق میان ایران و عربستان

یک رسانه آمریکایی مدعی شده روسیه در تلاش است باعث حصول توافق میان ایران و عربستان سعودی در قالب یک توافقنامه امنیتی خلیج فارس شود.

طبق نوشته «نیوزویک» تلاش روسیه در قالب ابتکاری موسوم به «برنامه امنیت جمعی در خلیج فارس» صورت می‌گیرد. مسکو سال ۲۰۱۹ این طرح را به‌روزرسانی کرده و آن را ارائه کرد.

نیوزویک نوشته دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا مخالفتی با این طرح ندارد و مسکو، این مسئله را فرصتی برای پیشبرد آن بر اساس زمینه‌های مشترک با آمریکا می‌داند.

«ویتالی ناومکین»، از پژوهشگرانی که در تدوین «برنامه امنیت جمعی در خلیج فارس» هم نقش داشته و در حال حاضر ریاست «موسسه مطالعات شرق‌شناسی در موسسه علوم روسیه» را به عهده دارد درباره منافع مشترک آمریکا و روسیه در پیشبرد این طرح می‌گوید: «ما یک تهدید مشترک داریم و آن تهدید جنگ است. نه ایالات متحده و نه روسیه هیچ یک علاقه‌ای به این جنگ ندارند.»

یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا که اشاره‌ای به نام او نشده به نیوزویک گفت: «ما آماده‌ایم همزمان با مخالفت با آن دسته از سیاست‌های روسیه که ضدمنافع آمریکا است با مسکو در زمینه‌هایی که دو طرف منافع مشترک دارند همکاری کنیم.»

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در ادامه تصریح کرد: «همزمان ما با متحدانمان در خلیج [فارس] در خصوص مسائل مربوط به امنیت ملی آمریکا، مبارزه با تروریسم، همکاری‌های دفاعی و امنیت منطقه در تماس و رایزنی نزدیک هستیم.»

ناومکین در راستای تلاش‌ها برای پیشبرد طرح روسیه اخیراْ میزبانی نشستی پشت درهای بسته با حضور کارشناسان روسیه‌ای بود. او می‌گوید هدف این همایش، آغاز کردن یک طرح گام به گام برای حرکت به سمت ایجاد مکانیسمی جدید جهت برقراری امنیت در خلیج فارس است.

یکی از محورهای اصلی برنامه امنیت جمعی در خلیج فارس، راه‌اندازی سازوکاری قوی برای تنش‌زدایی میان کشورهای حاشیه خلیج فارس از طریق تدابیراعتمادساز نظیر مردود دانستن اقدامات نظامی و احترام به مسائل داخلی است.

آغاز مذاکرات طالبان با آمریکا و اروپا در دوحه

طبق برنامه ریزی‌های انجام شده قرار است مذاکرات میان اعضای طالبان با نمایندگان آمریکا و اروپا از امروز شنبه در شهر دوحه قطر آغاز شود.

به گزارش طلوع نیوز، گروه طالبان اعلام کرده است که یک هیأت به رهبری سرپرست وزارت خارجه کابینه موقت به قطر سفر کرده و قرار است با نمایندگان آمریکا و اتحادیه‌ اروپا دیدار و گفت‌ وگو کند.

در میان هیأت اعزامی طالبان، مقام‌هایی از وزارت‌های بهداشت، معارف، مالی و نمایندگانی از بانک مرکزی و ریاست امنیت ملی افغانستان حضور دارند.

احمد الله وثیق معاون سخنگوی طالبان در این باره گفت: این مذاکرات باید آغاز روابط معنی‌دار دیپلماتیک با افغان‌ها باشد و به تعهداتی که در این رابطه قید می شود، عمل و رسیدگی شود.

با انتشار آغاز مذاکرات طالبان با آمریکا و اروپا، وزارت خارجه پاکستان با استقبال از این اقدام تأکید کرد که جامعه‌ جهانی باید با طالبان تعامل کند.

شاه محمود قریشی وزیر خارجه پاکستان، گفت: پیام ما روشن است، اشتباهات گذشته نباید تکرار شود و نباید افغانستان تنها گذاشته شود. بحران‌های بشری و فروپاشی اقتصادی افغانستان تاثیرات بزرگی بر جهان خواهد داشت بنابراین جامعه جهانی باید به دلیل مهار بحران بشری، هدف‌های مشترک در زمینه صلح، امنیت و ثبات به گونه مثبت با افغانستان در تعامل باشد.

همزمان با آغاز مذاکرات طالبان با آمریکا در دوحه، قرار است نشست شورای وزیران خارجه سازمان امنیت و همکاری اروپا درباره افغانستان برگزار شود.

سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفته است که هفته‌ آینده بیست و هشتمین نشست شورای وزیران خارجه سازمان امنیت و همکاری در اروپا برگزار می‌شود که اوضاع افغانستان هم جز دستور جلسه این نشست خواهد بود.

ماریا زاخاروا گفت: در دوم دسامبر (۱۱ آذر) سرگئی لاوروف وزیر خارجه در بیست و هشتمین نشست شورای وزیران خارجه سازمان امنیت و همکاری در استکهلم شرکت خواهد کرد و آنها در آنجا درباره نتایج و فعالیت‌های این نهاد در بخش‌های نظامی، سیاسی، اقتصادی، مسایل محیط زیستی و امنیت بشری باهم رایزنی خواهند کرد. حل مشکلات منازعات منطقه و پیشرفت اوضاع در افغانستان نیز بخشی از دستور جلسه این نشست خواهد بود.

سفر وزیر جنگ اسرائیل به آمریکا برای رایزنی درباره ایران 

یک رسانه صهیونیستی گزارش داده «بنی گانتز»، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی «در آینده نزدیک» برای رایزنی درباره ایران به واشنگتن سفر خواهد کرد.

کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی با استناد به آنچه گزارش اطلاعاتی دولت انگلیس خوانده شده مدعی شده که ایران یک ماه با ساخت سلاح هسته‌ای فاصله دارد.

رژیم صهیونیستی که تنها دارنده سلاح هسته‌ای در منطقه غرب آسیا محسوب می‌شود در سال‌های گذشته بارها زمان‌بندی‌های مختلف و متناقضی درباره دستیابی ایران به «بمب هسته‌ای» مطرح کرده است.

کانال ۱۲ رژیم صهیونیستی مدعی شده اطلاعات مندرج در گزارش اطلاعاتی دولت انگلیس قبلاْ تنها به مقام‌های اطلاعاتی کشورهای غربی ارائه شده اما اکنون به صورت علنی منتشر شده است.

این ادعا در حالی مطرح شده که نفتالی بنت، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی چند روز پیش مدعی شده بود ایران پنج سال با ساخت سلاح هسته‌ای فاصله دارد.

کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کرده‌اند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.

ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.

ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد. علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.

تروریستی اعلام شدن حماس از سوی انگلیس

پارلمان انگلیس روز جمعه با تروریستی اعلام کردن جنبش مقاومت اسلامی فلسطین موافقت کرد.

با موافقت پارلمان انگلیس، حماس به صورت رسمی، به عنوان سازمانی تروریستی در این کشور شناخته می‌شود و تمام فعالیت‌های این جنبش در انگلیس ممنوع خواهد بود.

وزارت کشور انگلیس اعلام کرد اعضای حماس و کسانی که در راستای حمایت از این جنبش فعالیت کنند ممکن است با مجازات زندان تا 14 سال مواجه شوند.

هفته پیش بود که دولت انگلیس در ادامه سیاست ضد فلسطینی و حامی رژیم صهیونیستی خود، تمام جنبش مقاومت اسلامی فسطین (حماس) را تروریستی اعلام کرد. «پریتی پاتل» وزیر کشور انگلیس خبر داد که به دستور وی، هرگونه فعالیت گروه حماس در انگلیس را ممنوع کرده است.

پاتل در بیانیه‌ای گفت: «حماس از قابلیت‌های تروریستی قابل توجهی برخوردار است، از جمله دسترسی به تسلیحات گسترده و پیشرفته و همچنین امکانات آموزشی تروریست‌ها را به همراه دارد.»

وی با تکرار اتهام‌زنی‌های بی‌اساس که رنگ‌وبوی ادعاهای رژیم اسرائیل را داشت، افزود: «به همین دلیل است که من اقدام به ممنوعیت کامل حماس کردم».

بعد از این اقدام بود که «نفتالی بنت» نخست‌وزیر و «یائیر لاپید» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در توئیت‌های جداگانه‌ای، از این تصمیم انگلیس استقبال کردند.

جنبش مقاومت اسلامی حماس نیز هفته پیش با ابراز تأسف از تصمیم انگلیس برای تروریستی خواندن این جنبش مقاومت، گفت که انگلیس همچنان در مسیر اشتباه گذشته خود به سر می‌برد.

در بیانیه جنبش حماس آمده است که دولت انگلیس به جای عذرخواهی و تصحیح اشتباهات تاریخی خود در حق مردم فلسطین، چه در خصوص اعلامیه شوم بالفور و چه در خصوص دوره قیمومیت که خاک فلسطین را به جنبش صهیونیسم واگذار کرد، اکنون علیه قربانیان به یاری تجاوزکاران برخواسته است.

استقبال آمریکا از اقدام استرالیا ضد حزب‌الله لبنان

وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای از قصد استرالیا برای قراردادن حزب‌الله لبنان در فهرست سازمان‌های اصطلاحاُ «تروریستی» استقبال کرده است.

دولت استرالیا پس از فشارهای رژیم صهیونیستی بامداد چهارشنبه (۲۴ نوامبر/ ۴ آذر) اعلام کرد تمامیت گروه حزب‌الله لبنان را در فهرست سازمان‌های اصطلاحاً «تروریستی» قرار داده است.

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای گفت: «ما از قصد استرالیا برای اعلام تمامیت حزب‌الله به عنوان سازمان تروریستی به موجب قوانین مجرمانه آن کشور استقبال می‌کنیم.»

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با تکرار اتهامات اثبات‌نشده علیه حزب‌الله، جداسازی شاخه نظامی این گروه پرنفوذ لبنانی از دیگر شاخه‌های این سازمان را «اشتباه» دانسته و اقدام استرالیا در اعلام تمام بخش‌های حزب‌الله را «گامی مهم رو به جلو» خوانده است.

آمریکا و رژیم صهیونیستی از سال‌ها پیش تلاش‌هایی را برای پایین آوردن محبوبیت حزب‌الله در لبنان آغاز کرده‌اند. در همین راستا، واشنگتن کشورهای اروپایی را برای تروریستی اعلام کردن کل حزب‌الله تحت فشار شدید قرار داده است. آمریکا همچنین چندین بانک و شخصیت لبنانی را به اتهام ارتباط حزب‌الله در فهرست تحریم قرار داده است.

این اقدامات در حالی اتخاذ می‌شوند که حزب‌الله، یکی از مهمترین و محبوب‌ترین احزاب سیاسی لبنان است. اقدامات آمریکا و رژیم صهیونیستی در لبنان بارها مورد انتقاد کارشناسان و تحلیلگران سیاسی قرار گرفته که می‌گویند حزب‌الله نقش مهمی در حفظ آرامش و ثبات لبنان و مبارزه با گروه‌های تروریستی و افراطی در منطقه داشته است.

علی‌رغم این، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بیانیه بامداد شنبه از حزب‌الله لبنان به عنوان «یک سازمان خطرناک تروریستی» یاد کرده و مدعی شده این گروه ایمنی جامعه بین‌المللی را به خطر انداخته و حاکمیت لبنان را تضعیف می‌کند.

مخالفت‌های آمریکا با حزب‌الله به ویژه بعد از موفقیت این گروه در مبارزه با گروه‌های تروریستی، از جمله داعش در عراق و سوریه شدت گرفت.

منبع: تابناک

کلیدواژه: زلزله جنوب ایران هفته بسیج یوسف نوری آلودگی هوا پتروشیمی امیرکبیر جمعه سیاه تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن ایران و آمریکا برجام اروپا روسیه اسرائیل عربستان زلزله جنوب ایران هفته بسیج یوسف نوری آلودگی هوا پتروشیمی امیرکبیر جمعه سیاه توافق میان ایران و عربستان سخنگوی وزارت خارجه آمریکا برای رایزنی درباره ایران وزارت خارجه آمریکا تروریستی اعلام رژیم صهیونیستی حزب الله لبنان خلیج فارس جنبش مقاومت دولت انگلیس بین المللی طرح روسیه وزیر جنگ مدعی شده هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۸۱۸۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از پیشرفت در مذاکراه تا ضرب‌الاجل اسرائیل/ گفتگو در مرز خوش‌‎بینی و بدبینی جریان دارد

گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، شنبه می‌تواند روز سرونوشت‌‎سازی در مسیر حصول توافق آتش‌بس در غزه باشد. همزمان با حضور رئیس سیا در قاهره، هیئتی از حماس هم به این شهر رفته و زمزمه‏‌هایی از پیشرفت در مذاکرات به گوش می‏‌رسد. با این حال، آنگونه که از گزارش‌ها برمی‌آید، «یحیی السنوار» از رهبران جنبش حماس در غزه، اصلاحیه‌ای بر پیشنهاد‌های میانجی‎گران وارد کرده و قرار است این اصلاحیه در نشست امروز قاهره به بحث گذاشته شود.

السنوار هشدار داده که پیشنهاد آتش‏‌بس را در صورتی‌که شامل «مسیری معتبر برای پایان دادن به جنگ در غزه نباشد، نخواهد پذیرفت».

در حال حاضر، دوقطبی بدبینی و خوش‌بینی درباره حصول توافق همچنان بر فضای مذاکرات حاکم است. بدبینی بابت اینکه حماس خواهان پایان جنگ است و رژیم صهیونیستی این موضوع را نمی‌‎پذیرد؛ خوش‌بینی بابت اینکه طرفین به‌رغم همه انکارها، همچنان حاضر به ادامه چانه‌‏زنی برای برون‌رفت از بن‌بست موجود هستند.


تازه‌‎ترین اخبار درباره آتش‌‎بس را در اینجا بخوانید:


*عضو ارشد حماس: توپ در زمین آمریکا است

«محمود مرداوی» از رهبران جنبش حماس در اظهاراتی گفت که رژیم صهیونیستی به دلایل سیاسی داخلی هنوز نتوانسته است تصمیم لازم برای رسیدن به توافق آتش‌بس را اتخاذ کند.

مرداوی افزود: موضع (رژیم) اسرائیل در صورت جدی بودن در مسیری که به توافق منتهی می‌شود، روز شنبه آزمایش خواهد شد.

این عضو ارشد حماس همچنین درباره نقش آمریکا برای فشار آوردن به رژیم صهیونیستی برای پذیرش آتش بس نیز گفت: نیاز است که آمریکا بنیامین نتانیاهو را تحت فشار قرار دهد تا تصمیمی سیاسی بگیرد که منجر به توافق شود؛ چراکه توپ در زمین آمریکا است و تقاضا ساده است؛ اعمال فشار بیشتر.

مرداوی افزود: بدون فشار آمریکا بر رژیم صهیونیستی این دور از مذاکرات نیز بدون نتیجه خواهد بود و در همه موارد دلیل شکست، لجاجت نتانیاهو بوده است.

*ادعای مقام آمریکایی درباره پیشرفت در مذاکرات آتش‌بس

یک مقام آمریکایی در گفتگو با «رویترز» مدعی شد که در روند مذاکرات درباره برقراری آتش‌بس در غزه و آزادی اسرای اسرائیلی که در پایتخت مصر در حال برگزاری است، پیشرفت‌هایی حاصل شده است.

این مقام آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، مدعی شد که اگرچه پیشرفت‌هایی در این مذاکرات به دست آمده، اما دولت آمریکا هنوز منتظر رسیدن اخبار بیشتر در این خصوص است.

*اسرائیل یک هفته به حماس فرصت داد؟!

روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» در گزارشی درباره روند مذاکرات آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و حماس، مدعی شد: (رژیم) اسرائیل یک هفته به حماس فرصت داد تا بین گزینه‌های توافق بر سر آتش‌بس یا آغاز حمله زمینی به رفح، یکی را انتخاب کند.

در ادامه گزارش این رسانه آمریکایی، آمده است: تازه‌ترین پیشنهاد (رژیم) اسرائیل شامل برقراری یک دوره آتش‌بس ۴۰ روزه در ازای آزادی تا حداکثر ۳۳ اسیر اسرائیلی است.

براساس گزارش وال استریت ژورنال، رهبری سیاسی حماس در خارج از نوار غزه تازه‌ترین پیشنهاد رژیم صهیونیستی را دریافت کرده و انتظار می‌رود این پیشنهاد در سفر اخیر هیئت فلسطینی به قاهره، به بحث گذاشته شود.

این گزارش در حالی منتشر شده است که عزت الرشق یکی از اعضای ارشد جنبش حماس پیش‌تر در اظهاراتی تأکید کرد که حماس تاکنون هیچ پاسخی به جوابیه رژیم صهیونیستی درباره مذاکره برای تبادل اسرا نداده و همچنان در حال بررسی این جوابیه است.

*سفر هیئت حماس به قاهره

حماس در بیانیه‌ای اعلام کرد که هیئتی از این جنبش امروز شنبه برای ادامه مذاکرات آتش‌بس در غزه وارد قاهره می‌شود.

حماس افزوده است: ما بر روحیه مثبتی که هنگام بررسی طرح پیشنهادی اخیر برای آتش‌بس در غزه نشان دادیم، تاکید می‌کنیم.

این جنبش فلسطینی در ادامه این بیانیه تاکید کرد که ما و دیگر گروه‌های مقاومت فلسطین بر رسیدن به توافقی که به توقف جنگ، خروج نیرو‌های اشغالگر از غزه و بازگشت آوارگان به خانه‌های خود منتهی شود، مصمم هستیم.

در همین رابطه یک مقام فلسطینی به المیادین گفت که «خلیل الحیه» ریاست هیئت حماس در سفر به قاهره را برعهده دارد.


*موافقت اولیه حماس با طرح پیشنهادی مصر

یک منبع مسئول در جنبش حماس در گفتگو با تارنمای العربی الجدید اعلام کرد که قاهره توانسته به یک نسخه قابل قبول و رضایت‌بخشی در مورد طرح آتش‌بس در غزه دست یابد و آن را به حماس و رژیم صهیونیستی ارائه داده است.

منبع مذکور اشاره کرد که حماس موافقت اولیه خود را با این طرح اعلام کرده و خواستار ضمانت‌های واضح آمریکا در مورد آن شده است.


*سفر مدیر سیا به مصر با دستورکار آتش‌بس در غزه

مقام‌های امنیتی مصر خبر دادند که «ویلیام برنز» مدیر سیا به منظور برگزاری نشست‌هایی درباره آتش‌بس و تبادل اسرا میان مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی وارد قاهره شده است.

مصر به همراه قطر رهبری تلاش‌ها برای میانجیگری بین حماس و رژیم صهیونیستی به منظور حصول آتش‌بس و تبادل اسرا را برعهده گرفته‌اند.

انتهای پیام/

مریم خرمائی

دیگر خبرها

  • شرط آمریکا برای توافق امنیتی با عربستان ؛ پای اسرائیل در میان است
  • حماس: روابط ما با قطر در وضعیت عادی است
  • آخرین وضعیت مذاکرات آتش‌بس میان حماس و اسرائیل در قاهره
  • خوش‌بینی منابع مصری به روند مذاکرات آتش‌بس
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • بلینکن: توافق آتش‌بس باید برای حماس یک «تصمیم آسان» باشد
  • از پیشرفت در مذاکراه تا ضرب‌الاجل اسرائیل/ گفتگو در مرز خوش‌‎بینی و بدبینی جریان دارد
  • عضو سنای آمریکا: سنا توافق با عربستان را بدون سازش با اسرائیل تصویب نمی‌کند
  • آیا جان توافق ایران و عربستان با ابتکار چین در خطر است؟/ پکن از ترس تحریم های ثانویه فروش نفت از تهران را کاهش خواهد داد/ دیپلماسی تلفنی چین میان ایران و آمریکا موفق بود
  • احتمال توافق ریاض-واشنگتن بدون عادی‌سازی روابط با اسرائیل